Trombo ACC

Struktura

Opis je aktualan 2015/04/24

  • Latino ime: Thrombo ASS
  • ATX kod: B01AC06
  • Aktivni sastojak: Acetilsalicilna kiselina (Acidum acetylsalicylicum)
  • proizvođač: Lannacher Heilmittel, G.L.Pharma (Austrija)

struktura

Pripravak sadrži acetilsalicilne kiseline kao aktivna tvar, kao i kao pomoćne komponente kao silikonski koloidni dioksid, laktoza monohidrat, MCC, krumpirov škrob.

Sastav ljuske uključuje kopolimer metakrilne kiseline i etil akrilat, talk, triacetin.

Oblik izdavanja

Tablete u filmskoj ljusci.

Farmakološko djelovanje

Lijek je nesteroidni protuupalni lijek.

Farmakodinamika i farmakokinetika

Djelovanje lijeka temelji se na nepovratnoj inaktivaciji COX-1. To dovodi do inhibicije sinteze prostaglandini, tromboksana i prostacikline. Ovaj alat smanjuje agregaciju trombocita i obrazovanje krvni ugrušci blokirajući sintezu tromboksan A2.

Trombone ACC se također povećava fibrinolitička aktivnost plazme i smanjuje sadržaj faktor zgrušavanja ovisnog o vitaminu K.

antitrombotskim učinak se uglavnom razvija nakon uporabe tableta u malim dozama. Nakon jedne doze, traje tjedan dana. Ove svojstva uzrokuju uporabu Trombo ACC za prevenciju i liječenje komplikacija varikozne vene, infarkt miokarda i ishemijska srčana bolest.

Tablete također djeluju kao protuupalni, analgetik i protiv groznice znači.

Aktivni sastojak se brzo i potpuno apsorbira iz probavnog trakta ako se proguta. Za to vrijeme acetilsalicilne kiseline do neke mjere se metabolizira.

Biotransformacijom se pretvara u glavnu metabolit - salicilnu kiselinu, se dijeli uglavnom u jetri pod njezinim djelovanjem enzimi s obrazovanjem fenil salicilata, salicilnu kiselinu i glukuronid salicilata, koji se nalaze u tkivima i urinu. U ženskim pacijentima, proces metabolizam usporava. Salicilna kiselina može prodrijeti placentna barijera i izlučuje se u majčinom mlijeku.

Stupanj komunikacije acetilsalicilna i salicilnu kiselinu s proteinima plazme visokim. Brzo se distribuiraju u tijelu.

Poluživot aktivne komponente Trombo ACC iz plazme je približno 15-20 minuta. Uz višestruki prijem, on se ne akumulira serum. Oko 1% acetilsalicilne kiseline izlučuju kroz bubrege. Preostali dio se dodjeljuje u obliku salicilate i njihovih metaboliti. S normalnim funkcioniranjem bubrega, otprilike 80-100% jednokratne doze dolazi u razdoblju od 1-3 dana.

Indikacije za uporabu Trombo ACC

Sljedeće indikacije za upotrebu Trombo ACC su poznate:

  • prevencija udar, akutni infarkt miokarda, kada postoje čimbenici rizika i razvoj rekurentnih infarkt miokarda;
  • angina pektoris;
  • prevencija tromboembolija nakon radnii invazivne intervencije na posuđe, prijelazni poremećaji cerebralne cirkulacije, kao i tromboza dubokih vena i plućni tromboembolizam i njegove grane.

kontraindikacije

Korištenje tableta je kontraindicirano kada:

  • erozivnih i ulcerativnih lezijagastrointestinalni;
  • preosjetljivost na komponente lijeka;
  • bronhijalna astma, što je uzrokovano primjenom salicilatei nesteroidnih protuupalnih lijekova;
  • kombinacija bronhijalna astma, smanjenje polipoze nos i paranazalni sinusi, netrpeljivost acetilsalicilne kiseline;
  • djeca mlađa od 18 godina;
  • krvarenje u probavnom traktu;
  • hemoragijska dijaza;
  • trudnoće (I i III trimestra);
  • dojenje.

Mjere opreza treba poduzeti kada:

  • bronhijalna astma;
  • giht;
  • dostupnost u povijestulcerativne lezije GIT ili gastrointestinalno krvarenje;
  • peludna groznica;
  • alergije na druge medicinske proizvode;
  • hiperuricemija;
  • zatajenje bubrega;
  • hepatička insuficijencija;
  • kronične bolesti dišnog sustava;
  • polipoza nos.

Tijekom drugog tromjesečja trudni Trombo ACC također se treba koristiti s oprezom.

Nuspojave

U pravilu, pacijenti dobro podnose tablete. Negativne reakcije promatrane su samo u rijetkim slučajevima.

Poznato je sljedeće nepoželjne nuspojave kod uzimanja lijeka:

  • probavni sustav: povraćanje, mučnina, gorušica, bol u abdomenu;
  • hematopoetskog sustava: povećana učestalost krvarenja i hematomi tijekom i nakon operacija. Oni mogu uzrokovati akutne ili kronične anemija s odgovarajućim simptomima;
  • CNS: zujanje u ušima, vrtoglavica, gubitak sluha;
  • alergija: kardio-respiratorni distresni sindrom, osip, urtikarija, rinitis, svrab, angioedem, edem nazalna sluznica, bronhospazam, teška alergijske reakcije, na primjer, anafilaktički šok.

U rijetkim slučajevima, uporaba lijeka može dovesti do čir na želucu i čir na dvanaesniku, kao i prolazne povrede jetre s povećanjem aktivnosti transaminazu jetre.

Upute za uporabu Trombo ACC (Metoda i doziranje)

Lijek se uzima usmeno prije jela. Tablete se ne mogu žvakati, ali se mogu isprati tekućinom.

Upute za uporabu Trombo ACC izvješćuje da se lijek treba uzimati dulje vrijeme, ali točno vrijeme liječenja određuje liječnik. Ovisi o tome što se tablete primjenjuju u svakom slučaju.

Uobičajena doza naznačena uputama na Trombo Ass je 100 mg ili 50 mg. Tablete se primjenjuju jednom dnevno.

predozirati

Smatra se da je predoziranje ovog lijeka malo vjerojatno. U slučaju uzimanja tableta u dozama koje znatno premašuju mjeru, mogući su sljedeći simptomi: mučnina, tinitus, zbunjenost, povraćanje, vrtoglavica, slabost.

Kada je predoziranje uzrokovano povraćanjem, imenujte laksativi i Aktivni ugljen, provodi alkalizacijsko liječenje.

Često predoziranje dovodi do teških posljedica kod bolesnika u starijoj životnoj dobi.

Simptomi predoziranja umjerenog i teškog stupnja razvijaju se s jednom dozom od 150-300 mg / kg i više. U ovom slučaju, respiratorna alkaloza s kompenzacijska metabolička acidoza, hiperventilacija, poteškoće s disanjem, hiperpireksija, non-cardiogeni plućni edem, zagušenje, poremećaj srčanog ritma, depresija srca, smanjenje pritisak, dehidracija, kršenje metabolizam glukoze, disfunkcija bubrega, buka u ušima, gluhoća, krvarenje u probavnom traktu, hematološki poremećaji, ugnjetavanje živčanog sustava.

Kada se pojave simptomi predoziranja od umjerene do teške ozbiljnosti, pacijenti se odmah hospitaliziraju i liječe hitnom terapijom. pokazuje prisilna alkalna diurejaa, ispiranje želuca, obnavljanje ravnoteže vode i elektrolita, normalizaciju ravnoteže između kiselina i baze, uzimanje tableta Aktivni ugljen. Liječenje je simptomatsko.

interakcija

Ovaj lijek može poboljšati učinak:

  • metotreksat - uporaba s ovim lijekom je protudikaziva u dozi od 15 mg tjedno ili više, kombinacija u manjim dozama se primjenjuje s oprezom;
  • trombolitiĖka, antitrombotskim, hipoglikemijskolijekovi;
  • heparin;
  • digoksin;
  • neizravnih antikoagulanata;
  • Valproinska kiselina.

Interakcija s alkoholnim pićima smanjuje se na aditiv učinak. Trombo ACC također smanjuje učinak urikozuricheskih lijekovi.

uzgajanje salicilate povećava se uz primjenu sustav GCS, što oslabljuje njihovo djelovanje.

Uvjeti prodaje

Lijek se može prodati bez recepta. Međutim, prije korištenja, preporuča se posavjetovati se s liječnikom. Samo on zna za koje su signale za korištenje Trombo ACC u svakom slučaju i koliko dugo treba koristiti lijek.

Uvjeti skladištenja

Ovaj proizvod treba čuvati na suhom i tamnom mjestu. Optimalna temperatura je do 25 ° C. Lijek treba zaštititi od djece.

Datum isteka

Rok trajanja lijeka je 3 godine. Ne možete koristiti proizvod nakon tog vremena.

analoga

Na internetu se često uspoređuju aspirin i Trombo ACC. Vjeruje se da posljednji lijek djeluje nježnije i da ga tijelo bolje podnosi. Zato je često propisano za prevenciju kardiovaskularne komplikacije. Ipak, ne rijetko aspirin označiti kao najpopularniji analog Trombo ACC.

Dodatno, poznati su sljedeći lijekovi, koji su slični djelovanju opisanom lijeku:

Svaki analog Trombo ACC ima svoje osobitosti primjene. Zamijenite ovaj lijek prema vlastitom nahođenju, bez savjetovanja s liječnikom koji ga pohađa nije poželjan.

Recenzije o Trombo ACC

Recenzije o Trombo ACC obično su pozitivni. Prihvatite obično pacijente u starijoj dobi. Većina njih uočava učinkovitost lijeka. Ipak, točno shema prijema često je kontroverzna. Sigurno, samo možete odrediti kako i koliko treba koristiti ovaj lijek u svakom pojedinom slučaju, samo stručnjak može. O nuspojavama o Trombo ACC-u prijavljen je vrlo rijetko.

Cijena Trombo ACC, gdje kupiti

Cijena Trombo ACC 100 mg za 28 ili 30 tableta u pakiranju od oko 50 rubalja. Trošak lijeka u dozi od 50 mg za 28 ili 30 komada po pakiranju je prosječno 45 rubalja. aspirin troškovi su u većini slučajeva mnogo jeftiniji, ali stručnjaci ne preporučuju zamjenu jednog alata s drugom po vlastitom nahođenju, jer su indikacije za uporabu različite za njih. Tablete s cijenama Trombo ACC među ostalima antitrombotskim lijekovi se smatraju vrlo pristupačnim.

Komentari Trombo ACC-a

Lijek Trombo ACC je ljekovito sredstvo za nesteroidnu skupinu. U srcu lijeka je acetilsalicilna kiselina (Aspirin), koja smanjuje groznicu i smanjuje upalu. Osim toga, smanjuje se bol zbog kršenja kardiovaskularnog sustava tijela. Dodijelite Trombo ACC u slučajevima srčanih udara, tromboze, moždanog udara. Lijek je uključen u profilaktičke postupke za liječenje vaskularnih i srčanih sustava.

Aktivna tvar: Acetilsalicilna kiselina

Grupa: za krv ✚

Je li lijek registriran?: provjerite ☜

Lijek je dodan: 2009-04-04.
Upute ažurirane: 2018-04-05

Analogni i zamjenski

☠ Pažnja molim te! Liječnici pacifiers - kako uzgajati Rusi ili što ne možete trošiti novac!

Kratke upute za uporabu, kontraindikacije, sastav

Indikacije (iz što pomaže?)
Trombo ACC je učinkovit za primarnu i sekundarnu prevenciju poremećaja opskrbe krvlju u srcu, s anginom pektoris. Također se koristi u prevenciji krvarenja u mozgu, poremećaja centralnog živčanog sustava za cirkulaciju, vaskularna tromboza u razdoblju nakon operacije.

kontraindikacije
Trombotski ACC se ne koristi za ulcerativne lezije probavnih organa, s dijagnozom aspirinske trijade i teškim zatajivanjem bubrega. Zabranjeno je korištenje lijeka prije dobi od 18 godina, povećana osjetljivost na komponente Trombo ACC; Strogo kontraindicirana istodobna primjena metotreksatom.

Način primjene (doziranje)
Koristi se samo na punom želucu, s vodom.
Da bi se spriječio infarkt miokarda i da se spriječi pojava krvarenja u mozgu, treba koristiti 50-100 miligrama dnevno; preventivne mjere za cirkulacijske poremećaje u središnjem živčanom sustavu zahtijevaju upotrebu 50, maksimalno 100 mg lijeka dnevno; za prevenciju duboke venske tromboze, doza treba biti 100-200 miligrama lijeka dnevno.

Nuspojave
Odgovor pacijenata na lijek je individualan. Postoji svibanj biti nuspojave, kao što su gubitak sluha, pojava buke u uhu, vrtoglavica, i povećane želučane kiseline, bolovi u trbuhu, čir na dvanaestercu lezija karaktera krvarenje iz probavnog organa, mučninu i povraćanje.

predozirati
Gore navedene povrede gotovo se ne nalaze, ako primijenite Trombo ACC na preporučenu dozu. Ali ako dođe do predoziranja, crijevo (klistir) i trbuh se isperu, a enterosorbenti se daju.

Oblik izdavanja
Lijek je proizveden u obliku tableta obloženih topivim premazom, doza od 50, 100 miligrama za 28 ili 30 komada po pakiranju.

Preporuke / recenziji liječnika: na web stranici imamo veliki dio konzultacija, gdje 27 pacijenata i liječnika raspravlja o lijeku Trombo ACC - vidi

Recenzije za Trombo ACC

Proizvod: Tablete

Oksana (pozitivna povratna informacija)

Prevencija infarkta miokarda

Čuo je ovaj objekt. Ali kad je Papa pretrpio srčani udar, Trombo Aš naselio se u našem ormaru za lijekove. Zbog činjenice da je tata pušio, razvio je predispoziciju za srčani udar. Na ovaj je dodan povećan šećer u krvi. I premda su prilično dobro pratili šećer, previdjeli su srčani udar. Nakon srčanog udara, otac nastavlja uzimati ovaj lijek jednom dnevno. Mama gleda, tako da ne zaboravi. Zahvaljujući posebnoj ljusci koja se otapa u crijevima, papa u želucu ne pati od uzimanja ovog lijeka. Općenito, osjeća se dobro. Test krvi redovito potvrđuje ovo.

Katarina (pozitivna povratna informacija)

Pomaže kod visokog hemoglobina.

Pomaže kod infarkta, moždanog udara, tekućine krvi. Znam to ne izgovorom jer sam se u mom vremenu suočio s činjenicom da sam imao visok hemoglobin. Znam, mnogi pate od činjenice da je hemoglobin, naprotiv, vrlo nizak, ali imam takav problem. Analiza krvi je bio gust i to je bilo potrebno da se bore, što je bliže i napraviti ugrušaka, a to je, zna se je ispunjen s kobnim posljedicama. Terapeut Trombo ACC mi je postavio. Pio sam jednu tabletu dva puta dnevno. Mogu reći da nakon mjesec dana moj indeks hemoglobina je pao na 130 i stvarno sam se osjećao puno bolje. Izgubio sam simptome povezane s ovim - glavobolje, nedostatak apetita, normaliziranje sna. Zglobovi su se tako često zaustavljali. Poboljšani izgled - nedostaje, tako da kažem, crvenilo kože.

Nadam se (pozitivna povratna informacija)

Budući da je moja baka dijabetička, a time i hipertenzivna, ona ima visoki rizik infarkta miokarda i stoga za prevenciju uzima Trombo ACC. Lijek sadrži male doze acetilsalicilne kiseline, tablete se prevlače s crijevom topivim premazom i zbog toga se iritirajući učinak na želučanu mukozu smanjuje. A oni koji vjeruju da umjesto Trombo ACC može piti Aspirin nisu u pravu. Ove dvije lijekove razlikuju se jedna od druge, unatoč tome što imaju jednu aktivnu tvar. Tako, na primjer, u Trombo ACC nije toliko protuupalno i analgetsko djelovanje, već uglavnom antiagregativni efekt (prepreka adheziji trombocita), nasuprot Aspirin. O činjenici da on djeluje nježno, već sam napisao, tako da možete popiti ga dnevno za dugo vremena. Baka se ne žali za bilo kakve nuspojave lijeka. Općenito, moja baka vjeruje da dok ona uzima lijek, ona je pod zaštitom.

Sasha (pozitivna povratna informacija)

Takve neprimjetne, ali učinkovite

Dao je analizu, a ne trombocite, rezultat je jako uznemiren. Bilo je potrebno hitno početi liječiti lijekom koji je krv učinio više tekućinom i spriječio stvaranje krvnih ugrušaka. Htio sam to skuplje, ali liječnik je savjetovao da ne komplicira i počne piti jednostavan Aspirin. Vrlo je jeftino, prodano svugdje. Svakog sam dana pio dvije tablete. Glavna stvar je ne uzeti prazan želudac, aspirin je acetilsalicilna kiselina, i što čini kiselina? Ispravno korodi zidove trbuha. Posebno budite pažljivi ako imate gastritis ili ulkus - bolje je, naravno, da ne uzimate uopće. Priprema treba biti jeftina, to stvarno radi. Samo trebate piti redovito i isključivo nakon obroka. Ponovno sam počela s brojem trombocita nakon mjesec dana - rezultat je bio puno bolji. Idealni pokazatelj bio je nakon tri mjeseca prijema, ali do sada sam uzimao drogu, u tijeku - imam dijabetes. tako da sam u opasnosti. Ako imate konstantan sastanak, ako imate zdravu želudac, a općenito nema kontraindikacija, uopće nema nuspojava. Pažljivo pročitajte upute!

Svetlana (neutralni vrh)

Ovaj lijek mojoj majci propisao je liječnik kako bi spriječio stvaranje krvnih ugrušaka. Obično se uobičajeni aspirin, ili acetilsalicilna kiselina, jako utječe na želučanu mukozu. Trombo-Ass je dostupan u obliku malih tableta, prekrivenih zaštitnim slojem. No, u stvari, ovo je uobičajena acetilsalicilna kiselina, samo skuplje. Što se tiče učinkovitosti, sumnjam, jer je tijekom prijema lijeka moja majka samo formirala krvni ugrušak u nozi. Osim toga, uključivanje aspirina također je štetno. Krv će postati pretijesna i to može dovesti do krvarenja. Na primjer, moja majka je imala krvarenje u retini, što je vrlo neugodno i opasno. Dakle, Trombo-ass bi trebao biti vrlo precizan.

Karina (negativna recenzija)

Dovedi u bolnicu

Nažalost, imam pretilost i visoki kolesterol, osim toga, visok krvni pritisak. Stoga sam počeo uzimati ovaj lijek za prevenciju moždanog udara. To je jeftino, to se svidi. Ali to ako ne pročitate priručnik, kao i ja, očekujem nepriyatnostey.Pila dva puta dnevno - ujutro i navečer. Već prvog dana mog jednom zacvilio želudac, a zatim želudac kao cjelina razbolio. Nekako ga nisam povezao s drogom, pio sam ga par dana. Tu je jaka žgaravica, okus žuči u ustima, a onda - grčevi. Nakon još jedan dan borac strašan proljev (za to vrijeme prestao uzimati), bojala sam se, ode u polikliniku.Okazalos moj gastritis (čije postojanje nisam ni pretpostavio) pod utjecajem droge je hit - to iritira sluznicu, ima i žgaravicu, i nit. Moj trbuh je bio opran, skup je lijekova i lijek je zabranjen. A u vezi proljeva to je ono - ako imate netoleranciju na laktozu, lijek je kontraindiciran. I nekako nisam ni pomislio da je to samo zato što sam imala alergiju na mlijeko. Ne mogu piti lijek za ukapljivanje krvi. Tako je, gospodo - pročitajte upute, ili bolje - otiđite do liječnika. Lijek zbog velikog broja kontraindikacije i teških nuspojava sigurno neću savjetovati.

Recenzije: Trombo ASS

  • GL Farma GmbH, Austrija
  • Rok trajanja: do 01.08.2019
  • GL Farma GmbH, Austrija
  • Rok trajanja: do 01.09.2019
  • GL Farma GmbH
  • Rok trajanja: do 01.07.2020
  • GL Farma GmbH
  • Rok trajanja: do 01.09.2020

Recenzije kupaca za Trombo ACC

Trombo Ass tablete su došle do mene. Pod uvjetom da je moj trbuh slab. Pokriveni su posebnim zaštitnim slojem. Dugo su vidjeli kako bi spriječili trombozu. Na kraju tečaja, broj krvi bio je red veličine bolje. Trombo Ass stvarno ukapljuje krv. Ponavljat ću imenovanje kasnije.

Za mene glavni faktor u kupnji Trombo Assa bio je da tablete idu u posebnu ljusku koja ne iritira želučanu mukozu, već se otapa u duodenumu. Budući da je lijek dugotrajno, a kao mladost, imao je ulkus, a trbuh je na kopnu. Sve u svemu stanje zdravlja je izvrsno, što me i moja djeca jako vesele.

Ja sam u opasnosti za pojavu moždanog udara, ulazim, nasljedstvo je vrlo loše. Na papučnoj liniji mnogi su bili bolesni s tom bolešću i često imam simptome povezane s lošom vaskularnom funkcijom. Stoga, Trombo Ass uzeti tečajeve, korist od droge je jeftin i nema pobochek. Osjećati se puno bolje, pa i dalje vodim i vodim zdrav stil života.

Taj alat koji poznajem godinama. Imenovala je svoju ženu kad je pretrpjela infarkt miokarda. Tada nas je strašno užasnuo. Ali sve se ispostavilo i sada supružnik je živ i dobro. Trombo Ass uzima svaki dan u prostoru za ručak prije jela. Tijekom dana je počeo piti puno vode. Čak sam uspio prestati pušiti. Ispalo je da pušenje je jedan od čimbenika rizika za srčani udar. Bilo bi bolje da ne pušite. Sada se osjeća normalno, na što smo svi sretni.

Trombom, Ass, kardio magnezij Aspirin kardio i sur. Antikoagulansi su opasne za zdravlje, ako slabe žile i dr. Tijela uzrokuje hemoragijski moždani udar, vaskularne raskid, do aorte. Mnogi u bolnicama od tih droga i umiru. Budite oprezni i budni, ne kupujte na provokaciji terapeuta, reumatologa i pseudo-kardiologa! Sada svaki drugi pacijent u bolnici umre od tih tromboassov... Ja sam liječnik u prošlosti, i stani mi nema interesa, moja majka je umrla od toga, ovi lijekovi mogu izazvati krvarenje, moj muž skoro odbio nakon operacije trombotskih ACCA vrijeme liječnici prestali, moj prijatelj 2 mjeseci moj suprug je umro, imao je srčani udar na posao, osoblje pozvao hitnu pomoć, u bolnici umro od cardiomagnyl dva dana kasnije, aortalni rupture, više čira na unutarnje organe, rupture cerebralnih krvnih žila, srčani udar, a sve zbog za kartografiju! I mnogi takvi primjeri, neću nabrojiti sve. Činjenica da obična i jeftina acetilsalicilna kiselina čine mnoge analoge, s više toksičnih aditiva, ne čini aspirin korisnim i štedi život. Postoje mnogi prirodni nadomjestak za aspirin... luk, češnjak, rajčica, omega 3.

Mnogi stariji ljudi su zainteresirani kako da se trombotičkih ACC - ujutro ili navečer, nakon obroka ili na prazan želudac, i što je najvažnije, koliko dugo treba piti to znači, da li organizirati sama pauze. Prije svega, saznajte trebate li svakodnevno uzimati aspirin za prevenciju. Možda imate nizak rizik od kardiovaskularnih bolesti. U ovom slučaju, dnevno korištenje aspirina ne bi trebalo započeti, tako da ne bi tijelo izložilo nuspojavama. Pacijenti koji imaju visok rizik od srčanog ili moždanog udara, koje je potrebno poduzeti trombotičkih dupe svaki dan, bez prekida, bez obzira na moguće negativne nuspojave na želucu.

Nakon pregleda, bio sam propisan trombotski magarac, jer su pronašli predispoziciju za trombozu. Imenovanje je imenovano na dva mjeseca, a zatim pauza za tri mjeseca i još dva mjeseca za piće. Dok sam pio prvi put, primijetio sam da je postalo lakše pomicati noge i neku vrstu "osvijetljene" glave, mislim da je bolje. Tableta je u zaštitnoj ljusci, tako da kolač ne trpi. Cijena je dobra. Ja ću to uzeti dalje.

Imam imenovanje liječnika trombo magarca kao profilaksa moždanog udara, volim učinak, od njega i glave nekako su postali jasniji i noge su lakše kretati. Tabletochki jeftin, što mi je vrlo važno, kao umirovljenik. Zaštitna koža je za trbuh. Velike pilule!

Dobro jeftin i učinkovit pilula nakon trbušni tifus-obložene Aspirin jednostavno nebo i zemlja, trombozom ACC pomaže tanke krvi je vrlo dobra, a želudac mu ne boli, jer postoji zaštitna ljuska.

Moj lijek me savršeno prilagodio, krv savršeno ukapava, ne primjećuje nikakve nuspojave, želudac mi se jako dobro podnosi, jako sam sretan jer je to dugoročni tečaj. Mnogo jeftiniji od iste kartijske mreže, a aktivna tvar je ista.

Uzimam ove tablete oko dvije godine kako bi spriječio trombozu (jer postoji predispozicija). Zbog enteričke membrane želuca, trbuh ne pati od trombotičke tromboze. Uzet ću jednu tabletu od 50 mg.

Kupujem za stariju majku poslije mikroinfarkta. Odveden je jednom dnevno već nekoliko godina. Još nije bilo recidiva.

Trombo ACC

Oblici otpuštanja

Uputstvo trombot ACC

Lijek tromboze ACC iz austrijske farmaceutske tvrtke Lannacher Heilmittel nije ništa više od poznate acetilsalicilne kiseline. Antiaggregantno (antiplateletno) djelovanje acetilsalicilne kiseline otkriveno je 1950. godine, to jest, zapravo, to je prvi antiagregant. Korištenje niske doze acetilsalicilne kiseline za primarnu i sekundarnu kardiovaskularnu prevenciju ima čvrstu dokaznu bazu koju su kliničari prikupili tijekom posljednjih nekoliko desetljeća. Istodobno, većina preporuka osigurava dugotrajni i često trajni unos droga. Trombo ACC je acetilsalicilna kiselina u dozi prilagođenu za prevenciju i liječenje kardiovaskularnih bolesti. Mehanizam djelovanja lijeka povezane sa supresijom trombocita ciklooksigenaze, što inhibiraju sintezu cikličkog endoperikisey sa naknadnim blokade tromboksana A2 formacije i smanjenje agregacije trombocita sposobnosti (slijepljeni). Dodatni učinci tromboznih ACC su supresija sinteze prostaciklina, smanjenje trombogenog potencijala vaskularne stijenke, aktivacija sinteze lipoksina. Thrombus ACC se apsorbira u tankom crijevu. Maksimalna koncentracija aktivne tvari postiže se tri sata nakon davanja jedne doze.

Trombociti su jedna od vodećih komponenti endotelijalnog oštećenja i pojava aterosklerotskog plaka. Oni se nastanjuju na mjestu vaskularne ozljede, što dovodi do kršenja vodljivosti plovila, ishemije i nekroze tkiva. Trombociti mogu izlučiti upalne medijatore, produbljivati ​​vaskularne disfunkcije i aktivirajući aterosklerotične procese u bolesnika s kardiovaskularnom patologijom. S tim u vezi postoji sve veća potreba za blokiranjem agregacije trombocita u ovoj skupini bolesnika.

To se postiže kroz sveobuhvatnu terapiju pomoću antiplateletskih sredstava. Empirijski, potvrđeno je da je smanjenje doze acetilsalicilne kiseline ne utječe na aqntiplateletnih svojstva, ali se značajno smanjuje rizik od nuspojava, osobito - NSAR-gastritisa, što je osobito važno u kronične primjene. Prema statistikama, korištenje tromboznih ACC omogućava sprečavanje do 20 infarkcija miokarda za svakih tisuću pacijenata. Najopsežniji podaci o upotrebi acetilsalicilne kiseline u prevenciji srčanih udara i moždanog udara koji su rezultat pet velikih kliničkih ispitivanja objavljeni su 2002. godine. Utvrđeno je da uključivanje u kompleksnu kardiovaskularnu terapiju acetilsalicilne kiseline za 35% smanjuje rizik razvoja prvog infarkta miokarda. Dokazna baza za sekundarnu prevenciju kardiovaskularnih bolesti acetilsalicilnom kiselinom nije manje opširna. Također u 2002 on je objavio rezultate studije koristi od uporabe acetilsalicilne kiseline u sekundarnoj prevenciji kardiovaskularnih događaja, prema kojoj je lijek smanjio stopu ukupne smrtnosti za 18%, srčani udar stopa - za 30%, moždani udar - za 20%. rizik od krvarenja u probavnom sustavu bila je veća nego u kontrolnoj skupini, međutim, kao što je prikazano analizom podataka, uporaba lijeka u prevenciji fatalnih kardiovaskularnih događaja je mnogo veća od štete od mogućeg razvoja ne-fatalnog gastrointestinalnog krvarenja. Da bi se to mora dodati da je trombom, ACC je dostupan u posebnoj unutrašnjom ovojnicom koja minimizira štetno djelovanje aspirina na sluznicu želuca.

Trombo ACC /

Priprema: THOMBO ASS®
Aktivna tvar: acetilsalicilna kiselina
ATC kod: B01AC06
KFH: NSAID. sredstva protiv trombocita
Reg. broj: П №013722 / 01
Datum registracije: 29.12.06
Vlasnik reg. odobren: LANNACHER HEILMITTEL Ges.m.b.H.

ŠTO JE DUŽNI OBLIK, SASTAV I PAKIRANJE

◊ Tablete, obložene crijevnom prevlakom obložene filmom bijela, okrugla, biconcava; s sjajnom, glatkom ili blago neravnom površinom.

1 kartica.Acetilsalicilna kiselina 50 mg - "- 100 mg

Pomoćne tvari: Laktoza, mikrokristalna celuloza, koloidni silicij, krumpirov škrob, talk, triacetin, silikon protiv pjenjenja SE2, L30D tamo eudrazhit (kopolimer metakrilne kiseline etakrilat).

10 kom. - blisteri (3) - paketići od kartona.

Opis pripravka temelji se na odobrenoj uputi za uporabu.

FARMAKOLOŠKA DJELOVANJA

NSAR. Mehanizam djelovanja acetilsalicilne kiseline je ireverzibilna inhibicija ciklooksigenaze koja blokira sintezu tromboksana A2 i inhibira agregaciju trombocita. Smatra se da su i drugi mehanizmi inhibicije agregacije trombocita, što proširuje opseg primjene za različite bolesti krvožilnog sustava.

Također ima protuupalni, analgetski i antipiretski učinak.

farmakokinetika

Nakon uzimanja lijeka, acetilsalicilna kiselina se apsorbira s gornjeg dijela tankog crijeva. Cmax u plazmi zabilježen je u prosjeku 3 sata nakon uzimanja lijeka.

Acetilsalicilna kiselina podvrgava se parcijalnom metabolizmu u jetri uz stvaranje manje aktivnih metabolita.

Izlučuje ga bubrezi u nepromijenjenom obliku iu obliku metabolita. T1 / 2 za acetilsalicilnu kiselinu (ASA) je oko 15 minuta, za metabolite - oko 3 sata.

Indikacija

- prevencija akutnog infarkta miokarda u prisutnosti faktora rizika (poput šećerne bolesti, hiperlipidemije, hipertenzije, pretilosti, pušenja, starosti);

- sekundarna prevencija miokardijalnog infarkta;

- prevencija moždanog udara (uključujući bolesnike s prolaznim poremećajima cerebralne cirkulacije);

- profilaksa prolaznih poremećaja cerebralne cirkulacije;

- sprječavanje tromboembolije nakon operacije i interventnih vaskularnih postupaka (kao što su presađivanja premosnice koronarnih arterija, karotidnu endarterektomiju arterio-venskog premoštenja, angioplastika, karotidne arterije);

- sprječavanje tromboze dubokih vena i plućne arterije i njezinih grana (npr produžiti imobilizaciju ozbiljne kirurške intervencije).

DOSING MODE

Tablete treba uzimati usmeno, bez žvakanja, prije jela, uz malu količinu tekućine.

Dodijelite unutar 50-100 mg 1 puta dnevno.

Trombo ACC je dizajniran za dugoročnu upotrebu. Trajanje terapije određuje se pojedinačno.

OŠTEĆENE UČINKE

Alergijske reakcije: urtikarija, angioedema, anafilaktičke reakcije.

Iz probavnog sustava: mučnina, žgaravica, povraćanje, bolovi u trbuhu, čirevi želučanih sluznica i duodenalnog ulkusa (uključujući perforaciju), povećanu aktivnost jetrenih enzima.

Iz dišnog sustava: bronhospazam.

S dijela sustava hematopoeze: anemija (rijetko), povećana krvarenja..

S boka središnjeg živčanog sustava: vrtoglavica, buka u ušima.

Općenito, trombotski ACC dobro podnosi pacijenti (zbog niskog sadržaja acetilsalicilne kiseline u lijeku). Nuspojave su zabilježene u pojedinačnim slučajevima.

KONTRAINDIKACIJE

- erozivne i ulcerativne lezije gastrointestinalnog trakta, gastrointestinalno krvarenje;

- astmu "aspirina" (bronhijalna astma inducirana unosom salicilata i NSAID-a);

- "aspirin" trijada (kombinacija bronhijalne astme, rekurentne nosne polipoze i paranazalnih sinusa i netolerancije na acetilsalicilnu kiselinu);

- kombinirana uporaba s metotreksatom u dozi od 15 mg / tjedan ili više;

- trudnoća (I i III trimestra);

- dojenje (dojenje);

- djeca i adolescencija mlađih od 18 godina;

- Preosjetljivost na acetilsalicilnu kiselinu, na pomoćne tvari lijeka i drugih NSAID-ova.

C oprez propisao giht, hiperuricemija ulcerativna lezija gastrointestinalnog trakta ili krvarenja iz povijesti gastrointestinalnog trakta, renalne i jetrene neuspjeh, bronhijalna astma, kronične respiratorne bolesti, u peludna groznica, nosnih polipa, alergijske reakcije na lijekove povijesti, a primjenom s metotreksatom u dozi manjoj od 15 mg / tjedan.

PREGNANOST I LAKACIJA

Korištenje velikih doza salicilata u prva tri mjeseca trudnoće povezano je s povećanom učestalošću grešaka u razvoju fetusa (podijeljeno nebo, srčani defekti). U drugom tromjesečju trudnoće salicilati se mogu davati samo u svjetlu stroge procjene rizika i koristi. Imenovanje ASA u posljednjem tromjesečju kontraindicirano je.

Salicilati i njihovi metaboliti prodiru u majčino mlijeko u malim dozama. Dugoročno korištenje salicilata razlog je zaustavljanja dojenja. Slučajni unos salicilata tijekom dojenja ne prati razvoj neželjenih reakcija kod djeteta i ne zahtijeva prestanak dojenja.

POSEBNE UPUTE

ASA može izazvati bronhospazam, kao i izazvati napadaj bronhijalne astme i druge reakcije preosjetljivosti. faktori rizika uključuju prisutnost povijesti astma, peludna groznica, nosnih polipa, kronične bolesti dišnog sustava i alergijske reakcije na druge lijekove (svrbež, urtikarija).

ASA može uzrokovati krvarenje različite težine tijekom i nakon kirurških zahvata.

Kombinacija ASA s antikoagulansima, tromboliticima, agensima protiv trombocita prati povećani rizik od krvarenja.

ASA u malim dozama može izazvati razvoj gihtova u predisponiranim pojedincima koji imaju smanjenu izlučivanje mokraćne kiseline.

Kombinacija ASA s metotreksatom prati povećana incidencija nuspojava iz sustava hematopoeze.

Visoke doze ASA imaju hipoglikemijski učinak, koji se moraju uzeti u obzir pri propisivanju bolesnika s dijabetesom koji uzimaju hipoglikemijske lijekove.

U kombinaciji s imenovanjem SHS treba imati na umu da za vrijeme liječenja se smanjuje razina salicilata u krvi, a nakon prekida kortikosteroida moguće predozirati salicilate.

Nije preporučljivo kombinirati ASA s ibuprofenom, jer potonji pogoršava blagotvoran učinak ASA na očekivanu životnu dob.

Kada kombinacija ASA s alkoholom povećava rizik od oštećenja sluznice gastrointestinalnog trakta i produljuje vrijeme krvarenja.

predozirati

Predoziranje nije vjerojatno zbog niskog sadržaja acetilsalicilne kiseline u lijeku. Višak doze ASA je povezan s rizikom od gastrointestinalnog krvarenja. Predoziranje je osobito opasno kod starijih bolesnika.

simptomi: mučnina, povraćanje, zujanje u ušima, vrtoglavica, zbunjenost, opća slabost.

obrada: umjetno povraćanje, imenovanje aktivnog ugljika, laksativi; ako je potrebno, ispravite ravnotežu između kiselina i baze.

INTERAKCIJA DROGA

Uz istodobnu primjenu Thrombot ACC povećava učinak sljedećih lijekova:

- Metotreksat smanjenjem bubrežnog zračenja i premještanjem iz veze s proteinima;

- heparin i neizravni antikoagulansi zbog smanjene funkcije trombocita i zamjene neizravnih antikoagulanata od vezanja na proteine;

- Trombolitička i antitrombocitna sredstva (tiklopidin);

- Digoksin zbog smanjenja renalnog izlučivanja;

- hipoglikemijska sredstva (derivati ​​inzulina i sulfoniluree) zbog hipoglikemijskih svojstava same ASA u visokim dozama i zamjene derivata sulfoniluree iz veza s proteinima;

- Valproična kiselina zbog pomaka iz veza s proteinima.

Učinak aditiva se opaža uz istovremeni prijam ASA s etanolom.

ASA slabi učinak uricosuric agensa (benzbromaron) zbog konkurentne cjevaste eliminacije mokraćne kiseline.

S istodobnom primjenom GCS, salicilati se povećavaju i njihovo djelovanje je oslabljeno.

UVJETI OBNAVLJANJA OD FARMACIJE

Lijek je odobren za uporabu kao OTC proizvod.

UVJETI ČIŠĆENJA

Lijek treba čuvati na suhom, zaštićenom od svjetlosti, izvan dohvata djece pri temperaturi ne većoj od 25 ° C. Rok trajanja - 3 godine.

Trombo ACC: upute za uporabu, indikacije, pregled i analoge

Kao rezultat toga, tromboza može razviti ozbiljne i život opasne patologije. No, pojava bolesti koje mogu izazvati stvaranje krvnih ugrušaka u krvnim žilama mogu se u velikoj mjeri regulirati uzimanjem preventivnih lijekova. Ovi lijekovi uključuju lijek Trombo Ass - nesteroidni protuupalni lijek.

Trombo Ass ima antiagregantan, protuupalni, antipiretički i analgetski učinak. Većina pacijenata pozitivno reagira na lijek. Dugotrajan prijem Trombo Assa ne uzrokuje nelagodu i uspješno se bori s mogućnošću tromboze.

Oblik lijeka otpuštanja Trombo ACC je tableta obložena membranom enteričke membrane. 1 tableta sadrži aktivnu tvar: acetilsalicilnu kiselinu - 50 ili 100 mg.

Trombotski ACC propisan je u razvoju varikoznih vena, prijetnjom tromboze. To je dobra prevencija pojave primarnog ili ponovljenog srčanog udara, moždanog udara. Ne utječe na želudac koliko jeftini aspirin.

Indikacije za uporabu Trombo ACC

Trombo ACC foto

Zbog niskih doza aspirina i poželjno antitrombocitno djelovanje, bez značajne protuupalnim i analgetičkim učincima, lijek trombotičnih ACC se koristi za liječenje i prevenciju kardiovaskularnih bolesti u bolesnika s uvjetima:

preventivno održavanje kršenja krvotoka srca, cirkulaciju središnjeg živčanog sustava; prevencija tromboze u postoperativnom razdoblju;
liječenje angine pektoris; sprečavanje krvarenja u mozgu;

- sprječavanje tromboembolije nakon operativnih i invazivnih zahvata na plovila, prolaznog ishemijskog napada, te duboku vensku trombozu i plućnu emboliju i njegovih ogranaka.

Kako bi se spriječio razvoj vaskularnih patologija, Thrombone ACC često se preporučuje ljudima nakon 50 godina starosti.

Upute za uporabu Trombo ACC, doziranje

Preporuke proizvođača uvijek su povezane s lijekom. Prema uputama za uporabu preporučuje se korištenje Trombo Ass - tableta jednom dnevno. Doziranje lijeka od 50 do 100 mg. Uzmi lijek kao cjelinu, s dovoljno vode.

Točno doziranje može odrediti samo stručnjak prema rezultatima testiranja krvi pacijenta. U pravilu, Trombo Ass se propisuje za život ili dugo razdoblje terapije.

Preporuča se uzimati lijek svaki dan u isto doba dana, na primjer, ujutro.

Prema uputama Trombo ACC, preporučljivo je uzimati tablete prije jela, ali ne i na prazan želudac. Da bi se smanjio rizik od nuspojava, lijek treba uzimati s dovoljnom količinom vode.

Značajke aplikacije

S obzirom na profil neželjenih reakcija, uključujući vjerojatnost razvoja vrtoglavice, treba paziti tijekom primjene Trombo ACC u upravljanju motornim vozilima.

Mnogi pacijenti vjeruju da lijek može biti zamijenjen konvencionalnim aspirinom. Zapravo, ovo nije sasvim točno. "Trombo ACC" nema takav destruktivan učinak na sluznicu želuca i crijeva, kao što su tablete konvencionalnog aspirina. Posebna zaštitna ljuska značajno smanjuje iritantni učinak acetilsalicilne kiseline.

Kategorijski je kontraindicirana kombinacija tvari aspirina i etanola, budući da je to prepuna razvitka opijenosti tijela. Kada se kombinira s acetilsalicilnom kiselinom i alkoholom, povećava se rizik od oštećenja sluznice gastrointestinalnog trakta i produljenje vremena krvarenja. Stoga je za razdoblje terapije uporaba alkoholnih pića kategorizirano kontraindicirana.

Nuspojave i kontraindikacije Trombo ACC

Općenito, Trombo ACC zbog niske doze aspirina i crijevne topljive kapsule dobro podniju pacijenti.

Nuspojave su zapažene u rijetkim slučajevima.

Iz gastrointestinalnog trakta mogu doći do kršenja boli u epigastričnoj regiji, žgaravice, povraćanja, mučnine i ulcerativnih lezija sluznice probavnog trakta.

Upotreba acetilsalicilne kiseline dovodi do razvoja nazalnog krvarenja, krvarenja gastrointestinalnog trakta. Pacijenti s hipertenzijom mogu razviti cerebralno krvarenje.

Krvarenje može dovesti do anemije nedostatka željeza (akutni ili kronični). Patološko stanje obično se otkriva tijekom laboratorijskih krvnih testova. Karakteristični znakovi su: bljedilo kože, slabost, vrtoglavica, astenija.

predozirati

Jedna doza visokih doza acetilsalicilne kiseline može uzrokovati:

  • glavobolje;
  • znojenje (hiperhidroza);
  • zbunjenost svijesti;
  • mučnina, povraćanje, proljev;
  • poremećaj dišnog sustava;
  • alkalizacija krvi;
  • smanjena slušna percepcija.

Nema specifičnog protuotrova. U slučaju predoziranja, ispiranje želuca je indicirano za primanje enterosorbenata i laksativa soli. Ako je potrebno, provodite simptomatsku terapiju. Prije nestanka svih simptoma predoziranja, potrebno je kontrolirati ravnotežu između kiselina i baze.

kontraindikacije:

  • bubrežna insuficijencija izražene prirode,
  • pogoršanje ulkusa u gastrointestinalnim i dvanaesnim ulkusima,
  • zatajenje srca od 3-4 stupnja,
  • gastrointestinalno krvarenje,
  • hepatička insuficijencija izražene prirode,
  • negativnu reakciju tijela na sastojke uključene u lijek.

Potpuni popis kontraindikacija, kao i u kojim slučajevima se lijek uzima s pažnjom, nalazi se u službenoj uputi priloženoj svakom paketu Trombo ACC.

Analogues Trombo ACC, Popis

Analozi Trombo ACC su:

  1. Upsarin UPSA,
  2. ASA kardio,
  3. aspirin,
  4. Taspir,
  5. Aspikor,
  6. Trombopol,
  7. aspinate,
  8. Atsekardol,
  9. KardiASK;
  10. Ekorin;
  11. Trombogard;
  12. cardiomagnil;
  13. Kardiopirin;
  14. Atsekardin;
  15. Godasal;
  16. Asatsil-A;
  17. Akard anopirin;
  18. Aspenorm;
  19. Kombi-ASA;
  20. Reokard;
  21. Asprovit i drugi.

Važne upute za uporabu Trombo ACC-a, cijena i recenzije analoga nisu relevantni i ne mogu se koristiti kao smjernice za uporabu lijekova sličnog sastava ili djelovanja. Sve terapijske obveze treba obaviti liječnik. Kada zamijenite rhombo ACC s analognim, važno je dobiti specijalističku konzultaciju, možda ćete morati promijeniti tijek terapije, doze itd. Nemojte samorigirajte lijekove!

Unatoč važnosti NSAID-a, korištenje Trombo ACC-a treba biti učinjeno s velikim oprezom. Nekontrolirano liječenje ovim lijekom, čak i ako postoje indikacije, prijeti ozbiljnim nuspojavama.

Lijek "Trombo ACC" zaradio je mnogo pozitivnih povratnih informacija od pacijenata koji su ga uzeli za liječenje ili prevenciju kardiovaskularnih poremećaja. Tablete se mogu davati dugo bez oštećenja gastrointestinalnog trakta. Shema prijema, koju je odredio stručnjak, nije preporučljivo kršiti. O slučajevima razvoja nuspojava je vrlo rijetko prijavljen.

Trombo ACC

Opis je aktualan 2015/04/24

  • Latino ime: Thrombo ASS
  • ATX kod: B01AC06
  • Aktivni sastojak: Acetilsalicilna kiselina (Acidum acetylsalicylicum)
  • proizvođač: Lannacher Heilmittel, G.L.Pharma (Austrija)

struktura

Pripravak sadrži acetilsalicilne kiseline kao aktivna tvar, kao i kao pomoćne komponente kao silikonski koloidni dioksid, laktoza monohidrat, MCC, krumpirov škrob.

Sastav ljuske uključuje kopolimer metakrilne kiseline i etil akrilat, talk, triacetin.

Oblik izdavanja

Tablete u filmskoj ljusci.

Farmakološko djelovanje

Lijek je nesteroidni protuupalni lijek.

Farmakodinamika i farmakokinetika

Djelovanje lijeka temelji se na nepovratnoj inaktivaciji COX-1. To dovodi do inhibicije sinteze prostaglandini, tromboksana i prostacikline. Ovaj alat smanjuje agregaciju trombocita i obrazovanje krvni ugrušci blokirajući sintezu tromboksan A2.

Trombone ACC se također povećava fibrinolitička aktivnost plazme i smanjuje sadržaj faktor zgrušavanja ovisnog o vitaminu K.

antitrombotskim učinak se uglavnom razvija nakon uporabe tableta u malim dozama. Nakon jedne doze, traje tjedan dana. Ove svojstva uzrokuju uporabu Trombo ACC za prevenciju i liječenje komplikacija varikozne vene, infarkt miokarda i ishemijska srčana bolest.

Tablete također djeluju kao protuupalni, analgetik i protiv groznice znači.

Aktivni sastojak se brzo i potpuno apsorbira iz probavnog trakta ako se proguta. Za to vrijeme acetilsalicilne kiseline do neke mjere se metabolizira.

Biotransformacijom se pretvara u glavnu metabolit - salicilnu kiselinu, se dijeli uglavnom u jetri pod njezinim djelovanjem enzimi s obrazovanjem fenil salicilata, salicilnu kiselinu i glukuronid salicilata, koji se nalaze u tkivima i urinu. U ženskim pacijentima, proces metabolizam usporava. Salicilna kiselina može prodrijeti placentna barijera i izlučuje se u majčinom mlijeku.

Stupanj komunikacije acetilsalicilna i salicilnu kiselinu s proteinima plazme visokim. Brzo se distribuiraju u tijelu.

Poluživot aktivne komponente Trombo ACC iz plazme je približno 15-20 minuta. Uz višestruki prijem, on se ne akumulira serum. Oko 1% acetilsalicilne kiseline izlučuju kroz bubrege. Preostali dio se dodjeljuje u obliku salicilate i njihovih metaboliti. S normalnim funkcioniranjem bubrega, otprilike 80-100% jednokratne doze dolazi u razdoblju od 1-3 dana.

Indikacije za uporabu Trombo ACC

Sljedeće indikacije za upotrebu Trombo ACC su poznate:

  • prevencija udar, akutni infarkt miokarda, kada postoje čimbenici rizika i razvoj rekurentnih infarkt miokarda;
  • angina pektoris;
  • prevencija tromboembolija nakon radnii invazivne intervencije na posuđe, prijelazni poremećaji cerebralne cirkulacije, kao i tromboza dubokih vena i plućni tromboembolizam i njegove grane.

kontraindikacije

Korištenje tableta je kontraindicirano kada:

  • erozivnih i ulcerativnih lezijagastrointestinalni;
  • preosjetljivost na komponente lijeka;
  • bronhijalna astma, što je uzrokovano primjenom salicilatei nesteroidnih protuupalnih lijekova;
  • kombinacija bronhijalna astma, smanjenje polipoze nos i paranazalni sinusi, netrpeljivost acetilsalicilne kiseline;
  • djeca mlađa od 18 godina;
  • krvarenje u probavnom traktu;
  • hemoragijska dijaza;
  • trudnoće (I i III trimestra);
  • dojenje.

Mjere opreza treba poduzeti kada:

  • bronhijalna astma;
  • giht;
  • dostupnost u povijestulcerativne lezije GIT ili gastrointestinalno krvarenje;
  • peludna groznica;
  • alergije na druge medicinske proizvode;
  • hiperuricemija;
  • zatajenje bubrega;
  • hepatička insuficijencija;
  • kronične bolesti dišnog sustava;
  • polipoza nos.

Tijekom drugog tromjesečja trudni Trombo ACC također se treba koristiti s oprezom.

Nuspojave

U pravilu, pacijenti dobro podnose tablete. Negativne reakcije promatrane su samo u rijetkim slučajevima.

Poznato je sljedeće nepoželjne nuspojave kod uzimanja lijeka:

  • probavni sustav: povraćanje, mučnina, gorušica, bol u abdomenu;
  • hematopoetskog sustava: povećana učestalost krvarenja i hematomi tijekom i nakon operacija. Oni mogu uzrokovati akutne ili kronične anemija s odgovarajućim simptomima;
  • CNS: zujanje u ušima, vrtoglavica, gubitak sluha;
  • alergija: kardio-respiratorni distresni sindrom, osip, urtikarija, rinitis, svrab, angioedem, edem nazalna sluznica, bronhospazam, teška alergijske reakcije, na primjer, anafilaktički šok.

U rijetkim slučajevima, uporaba lijeka može dovesti do čir na želucu i čir na dvanaesniku, kao i prolazne povrede jetre s povećanjem aktivnosti transaminazu jetre.

Upute za uporabu Trombo ACC (Metoda i doziranje)

Lijek se uzima usmeno prije jela. Tablete se ne mogu žvakati, ali se mogu isprati tekućinom.

Upute za uporabu Trombo ACC izvješćuje da se lijek treba uzimati dulje vrijeme, ali točno vrijeme liječenja određuje liječnik. Ovisi o tome što se tablete primjenjuju u svakom slučaju.

Uobičajena doza naznačena uputama na Trombo Ass je 100 mg ili 50 mg. Tablete se primjenjuju jednom dnevno.

predozirati

Smatra se da je predoziranje ovog lijeka malo vjerojatno. U slučaju uzimanja tableta u dozama koje znatno premašuju mjeru, mogući su sljedeći simptomi: mučnina, tinitus, zbunjenost, povraćanje, vrtoglavica, slabost.

Kada je predoziranje uzrokovano povraćanjem, imenujte laksativi i Aktivni ugljen, provodi alkalizacijsko liječenje.

Često predoziranje dovodi do teških posljedica kod bolesnika u starijoj životnoj dobi.

Simptomi predoziranja umjerenog i teškog stupnja razvijaju se s jednom dozom od 150-300 mg / kg i više. U ovom slučaju, respiratorna alkaloza s kompenzacijska metabolička acidoza, hiperventilacija, poteškoće s disanjem, hiperpireksija, non-cardiogeni plućni edem, zagušenje, poremećaj srčanog ritma, depresija srca, smanjenje pritisak, dehidracija, kršenje metabolizam glukoze, disfunkcija bubrega, buka u ušima, gluhoća, krvarenje u probavnom traktu, hematološki poremećaji, ugnjetavanje živčanog sustava.

Kada se pojave simptomi predoziranja od umjerene do teške ozbiljnosti, pacijenti se odmah hospitaliziraju i liječe hitnom terapijom. pokazuje prisilna alkalna diurejaa, ispiranje želuca, obnavljanje ravnoteže vode i elektrolita, normalizaciju ravnoteže između kiselina i baze, uzimanje tableta Aktivni ugljen. Liječenje je simptomatsko.

interakcija

Ovaj lijek može poboljšati učinak:

  • metotreksat - uporaba s ovim lijekom je protudikaziva u dozi od 15 mg tjedno ili više, kombinacija u manjim dozama se primjenjuje s oprezom;
  • trombolitiĖka, antitrombotskim, hipoglikemijskolijekovi;
  • heparin;
  • digoksin;
  • neizravnih antikoagulanata;
  • Valproinska kiselina.

Interakcija s alkoholnim pićima smanjuje se na aditiv učinak. Trombo ACC također smanjuje učinak urikozuricheskih lijekovi.

uzgajanje salicilate povećava se uz primjenu sustav GCS, što oslabljuje njihovo djelovanje.

Uvjeti prodaje

Lijek se može prodati bez recepta. Međutim, prije korištenja, preporuča se posavjetovati se s liječnikom. Samo on zna za koje su signale za korištenje Trombo ACC u svakom slučaju i koliko dugo treba koristiti lijek.

Uvjeti skladištenja

Ovaj proizvod treba čuvati na suhom i tamnom mjestu. Optimalna temperatura je do 25 ° C. Lijek treba zaštititi od djece.

Datum isteka

Rok trajanja lijeka je 3 godine. Ne možete koristiti proizvod nakon tog vremena.

analoga

Na internetu se često uspoređuju aspirin i Trombo ACC. Vjeruje se da posljednji lijek djeluje nježnije i da ga tijelo bolje podnosi. Zato je često propisano za prevenciju kardiovaskularne komplikacije. Ipak, ne rijetko aspirin označiti kao najpopularniji analog Trombo ACC.

Dodatno, poznati su sljedeći lijekovi, koji su slični djelovanju opisanom lijeku:

Svaki analog Trombo ACC ima svoje osobitosti primjene. Zamijenite ovaj lijek prema vlastitom nahođenju, bez savjetovanja s liječnikom koji ga pohađa nije poželjan.

Recenzije o Trombo ACC

Recenzije o Trombo ACC obično su pozitivni. Prihvatite obično pacijente u starijoj dobi. Većina njih uočava učinkovitost lijeka. Ipak, točno shema prijema često je kontroverzna. Sigurno, samo možete odrediti kako i koliko treba koristiti ovaj lijek u svakom pojedinom slučaju, samo stručnjak može. O nuspojavama o Trombo ACC-u prijavljen je vrlo rijetko.

Cijena Trombo ACC, gdje kupiti

Cijena Trombo ACC 100 mg za 28 ili 30 tableta u pakiranju od oko 50 rubalja. Trošak lijeka u dozi od 50 mg za 28 ili 30 komada po pakiranju je prosječno 45 rubalja. aspirin troškovi su u većini slučajeva mnogo jeftiniji, ali stručnjaci ne preporučuju zamjenu jednog alata s drugom po vlastitom nahođenju, jer su indikacije za uporabu različite za njih. Tablete s cijenama Trombo ACC među ostalima antitrombotskim lijekovi se smatraju vrlo pristupačnim.

Ste Zainteresirani Za Proširene Vene

Liječenje varikoznih vena tijekom dojenja

Struktura

Varikozne vene su bolest krvnih žila, kroz koje se krv vraća natrag u srce. Kretanje krvi u arterijama osigurava kontrakcije srca, s povratnim strujama na povratak iz donjih ekstremiteta doprinose mišićima i ventilima vene....

Simptomi i liječenje kriptita

Struktura

Upala morganievoy grobnica (udubljenja u analni kanal), koji se pojavljuju u obliku akutne ili kronične, te pozivajući se nazivaju povreda kriptitom redoslijed prolaska stolice....